DIVERSEN.....


Het kunnen reportages, foto's of nieuwsfeiten zijn van alle tijden tijden maar wel voor 1990. 

Op deze pagina plaats ik diversen die overal misschien net naast vallen of  net geen echt item is voor de andere pagina's. 

klik op de foto's voor de vergroting.....
Artikelen zijn het mooiste te bekijken via een Tablet of I-pad.....

Afscheidswedstrijd Piet Fransen bij zijn FC Groningen(GVAV) in het Oosterpark. Het is juli 1973 als Piet op de schouders van zijn medespelers het veld verlaat. Volgend seizoen zal hij te zien zijn bij (top)amateurclub ACV uit Assen.....Voetbalmagazine GOAL bezocht Excelsior Rotterdam, de club speelt op dat moment nog in de eerste divisie. Willen de Kralingers wel promoveren of voelen ze zich het beste thuis op het 2e niveau, een reportage uit december 1969......Reportage over Fortuna Vlaardingen, hoe staat de club er anno 1975 nou voor. Is er nog toekomst voor betaald voetbal, Voetbal International ging op onderzoek uit? 

Het seizoen 69-70 is halverwege, in Maastricht hebben ze BB ontdekt. Een geweldig koppel en niet van Brigit Bardot maar van MVV. We hebben het dan over Brokamp en Bonfrere......Ik vond het wel leuk om op deze warme 2e pinksterdag de volgers een kleine verkoeling aan te bieden in de vorm van drie sneeuwduels uit december 1969. Veendam-Elinkwijk, Blauw Wit-Helmond Sport en DOS-GVAV..... Vandaag 27 mei, exact 25 jaar geleden in 1995, overleed FC Twente icoon Epi Drost tijdens een wedstrijd van de Oud Internationals tegen Transvalia. Een hartstilstand werd hem helaas fataal. Reanimeren mocht daarna niet meer baten. Mister FC Twente had als bijnaam Manolito en was erg geliefd bij de supporters. Drost speelde maar liefst 400 wedstrijden voor de Tukkers. Ook droeg hij 9 keer het oranjeshirt van het Nederlands elftal. Een van zijn hoogtepunten was wel het doelpunt wat hij scoorde in de bekerfinale tegen PEC Zwolle in 1977, mede door deze goal won Twente met 3-0. Hovenkamp werd geboren naast het Oosterparkstadion. Desondanks koos hij niet voor de buurtclub, Oosterparkers, maar voor GVAV. In 1968 debuteerde hij in het eerste elftal, dat toen in de Eredivisie speelde. Hij maakte degradatie mee, de naamswijziging naar FC Groningen en weer promotie naar de Eredivisie, in 1975 vertrok hij naar AZ. Leuk artikel over Hugo Hovenkamp......Onder ziet u NEC uit het seizoen 1971-1972. De plaatjes zaten in het voetbalblad 1-0. De plaatjes kon je uitknippen en daarna in het bijgeleverde album plakken.In januari 1981 speelde Johan Cruyff drie oefenwedstrijden in het shirt van DS'79 speelde. Op Stamford Bridge tegen Chelsea (4-2), thuis tegen Ajax (2-1) en in België tegen Charleroi (1-7). 

Ook Rob Rensenbrink werd destijds ingehuurd. Epi Drost stond contractueel op de loonlijst van DS'79. Genieten voor de Dordtse supporters. Een reportage van magazine Voetbal Revue.Vijftig jaar geleden, 6 mei 1970 het staat gegrifd in het geheugen van iedere Feijenoorder maar ook van vele niet Feijenoorders. Dat kleine clubje uit Rotterdam verslaat op deze 6e mei het grote Celtic. Het ontaarde in een spontaan volksfeest. 200.000 supporters waren er donderdag op de huldiging afgekomen. Onderstaand een paar foto's uit uit prachtige nieuwe boek  Leve Feijenoord I".Wie kent ze nog het totoformulier. Als kind haalde ik altijd de formulieren op bij familie en vrienden. Een gedeelte van het geld was dan voor de amateurvereniging waar je het formulier inleverde. Als jochie, weet ik nog, kreeg ik vaak een dubbeltje of kwartje van de deelnemer waar ik het ophaalde, was veel geld destijds voor een kind van 10.Go Ahead Eagles verloor afgelopen weekend (28 april 1979) bij NAC met 3-1. Het is aan het einde van het seizoen 78-79 en erg onrustig in Deventer. VI ging op onderzoek uit en was benieuwd naar o.a. de financiële situatie in Deventer.Uitslagen, standen en nieuwtjes van de eredivisie (wedstrijddag 30) en eerste divisie (wedstrijddag 34). 

Tevens leest u een wedstrijdverslag van de topper Cambuur-Vitesse.Diverse foto's: o.a. knvb bondsvergadering seizoen 68-69, het totoformulier van vroeger en een advertentie van twee van de beste keepers in Nederland ooit.De redactie van het voetbalblad 1-0 koos aan het eind van het seizoen 1970-1971 de in hun ogen beste linksbuiten. Onder ziet u de rangschikking en kijk of uw favoriete linksbuiten erbij staat. Tonny  Roosken begon als jeugdspeler begon hij bij Ericase Boys, maar in 1957 klopte het semi voetbal aan de deur. Zwartemeer werd zijn club. In 1966 ging de de club verder onder de naam SC Drente. Roosken was een gevaarlijke aanvaller die maar liefst 275 goals wist te maken in de 14 seizoenen betaald voetbal. Roosken overleed in september 2017 op 82 jarige leeftijd.

Onder leest u een interview uit GOAL Magazine 1970.

JULI 1973
JULI 1973


FC Den Bosch en Wageningen zijn kanshebbers voor de promotie naar de eredivisie. Den Bosch degradeerde afgelopen seizoen uit de eredivisie maar wil graag direct weer terug. Wageningen met trainer Korbach hebben een erg sterke selectie en zeker titelkandidaat. Seizoen 1973-1974.Posters + clubinformatie van de eredivisieclubs uit het seizoen 1985-1986 komend uit de panorama special. Helaas mis ik de platen van VVV Venlo en FC Utrecht. Is er iemand die mij kan helpen aan de Panorama foto's van deze 2 clubs?Interview met Lothar Emmerich, seizoen 69-70.
De ex goalgetter van Borussia Dortmund maakt zijn goals dit seizoen voor het Belgische Beerschot.Barry Hughes de zingende coach bracht ons Ruud Gullit en nog veel meer.....