Kampioenen Bundesliga.....

Ik heb als liefhebber van de Duitse Bundesliga onderstaand alle kampioenen in beeld gebracht vanaf de oprichting in het seizoen 1963-1964. De Bundesliga is de hoogste divisie in het Duitse betaaldvoetbal. Ze is ingevoerd naar een besluit van de Duitse voetbalbond op 28 juli 1962 in Dortmund . De eerste kampioen van de Bundesliga was FC Köln, zie foto onder. De club zou ook vele jaren later nog veel van zich laten horen. FC Köln ontstond op 13 februari 1948 door een fusie tussen Kölner BC 01 en SpVgg Sülz 07. Daarna was het Bayern München die de meeste titels in de wacht wist te slepen. Verder was er ook nog het Bundesliga omkoopschandaal in 1970-1971. Vele grote clubs waren hier bij betrokken.  Een uitslag die opviel in al die jaren was de 12-0 zege van Borussia MG tegen Borussia Dortmund in 1978. Het kampioenschap ging dat seizoen tussen Gladbach en FC Köln en werd beslist op doelsaldo. Gelukkig won Köln ook met 0-5 bij St. Pauli en werd toch nog de terechte kampioen.

Ik heb 1989 als slotdatum genomen omdat deze site gaat over historie en nostalgie. Onderstaand ziet u alle kampioenen vanaf de start van de start van de bundesliga. Klik op de buttons voor posters, interviews en ander nieuws.

Klik op de foto's voor een vergroting en op buttons voor andere pagina.  Onder ziet u een paar foto's met betrekking tot de beginjaren van de Bundesliga. Elke zaterdag om 18.00 uur zaten we thuis naar "die Sportschau" te kijken. Ernst Huberty was één van de bekende reporters. Ik weet nog dat ik in de beginjaren supporter was van Borussia Dortmund. Lothar Emmerich speelde bij de geel zwarte formatie en was mijn idool.  Mijn vader was in mijn beleving voor FC Köln de club die hedentendage ook nog steeds één van mijn favoriete clubs is. Wolfgang Overath was ook een held ook daarover meer in de verhalen.