Korte berichten I.....

Op deze pagina worden korte interessante berichten en interviewtjes geplaatst die er toe doen als het gaat over de mooie voetbaljaren 1957 tot 1990, bij het lezen van deze artikelen zit je waarschijnlijk gelijk weer te mijmeren over deze voetbalnostalgie.....

Klik op de foto voor het hele artikel.....


Artikelen zijn het mooiste te bekijken via een Tablet of I-pad.....


APRIL-MEI 1977: drie korte interviewtjes zoals de VI dat destijds noemde. Theo Laseroms trainer FC Vlaardingen: tikkers eruit, de beuk erin. Ralf Edström: vier jaar PSV is genoeg en Arnold Mühren: ik kan me niet voorstellen dat FC Twente me verkoopt.....JUNI 1975: korte berichten over transfers, kort gedingen en ander nieuws uit de Voetbal International.....AUGUSTUS 1974: korte berichten van transfers, blessures en andere zaken uit de VI.....MAART 1975: korte berichten eerste week maart 1975 van allerlei aard uit de Voetbal International.....SEIZOEN 1981-1982: Wie kent ze niet de omroepers van de stadions? Op 29 maart 1982 FC Groningen-Ajax moest de politie optreden tegen de gasten uit Amsterdam. Waren er teveel kaarten verkocht?.....SEIZOEN 1976-1977: Statistieken van de 1e speelronde (21/22 augustus) uit de ere- en eerste-divisie. Op deze eerste speeldag werd de wedstrijd Volendam-Wageningen bij een stand van 1-1 kort na de rust gestaakt. Grensrechter Johan Roeders werd onwel en overleed ter plaatse (Zie verder bericht VI onder).

EREDIVISIE:

EERSTE DIVISIE:SEIZOEN 1975-1976: Het is juli 1975 en uiteraard zijn er ook nu transferberichten en ander kort nieuws:APRIL 1973: SVV stopt na dit seizoen met trainer Rinus Gosens. De trainer die de club maar liefst 15 jaar als speler diende en zeven jaar als trainer is erg teleurgesteld. Hij kwam het via via te weten en er wordt gesuggereerd dat het trainerschap een te dure post is. Volgend seizoen komt Bob Maaskant als part-time trainer. Bij Heerenveen vertrekt trainer Meg de Jongh naar eredivisionist NEC. Een sportieve vooruitgang maar ook hier speelde geld een voorname rol.....MAART 1980: Pier Tol vertrok in 1978 van Volendam naar AZ'67 dit ging gepaard met wat probleempjes. Hij vertrok gratis naar AZ. Twee jaar later loopt de zaak nog steeds maar nu via advocaten. Kan hij terug naar Volendam nu de trainer van AZ '67, George Kessler, heeft laten doorschemeren dat hij eigenlijk wel weer weg mag bij de Alkmaarders.....Het is 6 januari 1969, Zwolsche Boys wil stunten met de aankoop van Ivica Osim. Volgens manager Schoonderwoerd zou Osim deze dag zijn debuut maken tegen Limburgia, maar helaas waren de papieren niet rond en moest de nieuwe aanwinst vanaf de tribune toekijken. Men hoopt in Zwolle op een sterk slot van de competitie en zodoende nog promotie af te kunnen dwingen naar de 1e divisie. Osim zou de derde Joegoslaaf zijn want Andreja Randsic en de getructe Wojo Gardasevic gingen hem al voor. Op 19 januari maakt Osim dan eindelijk zijn debuut tegen SC Gooiland en maar het blijft helaas maar bij twee duels.....Korte berichten 4 april 1973 uit de KICK:SEIZOEN 1971-1972: Jos Dijkstra maakte in het seizoen 1964-1965 voor DWS zijn debuut in de eredivisie. Dit jaar verruilde hij de hoofdstad voor PSV. Trainer Kurt Linder wordt zijn trainer en moet de eerste weken flink aan de bak.....SEIZOEN 1966-1967: in september 1966 na een aantal wedstrijden lijkt het erop dat FC Twente een uitstekende doelman uit Zagreb heeft binnen gehaald. Zijn naam: Zoran Misic en komt van NK Zagreb. De 28 jarige doelman heeft een tweejarig contract getekend voor de club uit Enschede...... SEIZOEN 1973-1974: oktober 1973, Cambuur en Heerenveen zijn in het eerste deel van het seizoen middenmoters in de eerste-divisie. Maar de stand is bij een Friese derby niet belangrijk voor de supporters. Na de nederlaag van Cambuur in de derby was trainer Beenhakker not amused. Hij greep in en verwees aanvoerder Koko Hoekstra aan als zondebok..... Korte berichten VI januari 1983:Korte berichten uit de eerste divisie december 1971:SEPTEMBER 1966: Henk Warnas ontwikkelt zich goed bij Go Ahead, na één seizoen Feijenoord, waarin hij maar tot één optreden kwam vertrok hij in 1964 naar Deventer. Hij staat nu in de belangstelling van het grote Oranje.....JANUARI 1973 week 1 en 2:Transferberichten juli 1971: