Alles over de Oranje elftallen.....

Op deze pagina vind u verslagen, nieuwtjes, foto's en nog veel meer van de diverse
Oranje elftallen.

Klik op de foto voor een vergroting.....

Donderdag 22 mei 1969 kreeg het Nederlandse voetbal de bevestiging dat ze op de goede weg waren. Een sterk Jong Oranje ontving in de Deventer Adelaarshorst de Engelse talenten op bezoek. Voor 12.000 toeschouwers versloegen de Oranjehemden de Engelsen......Vier digitale elftalfoto's van Oranje uit de  "Historie van Oranje" met de opstellingen.....Op 15 oktober 1975 speelde Oranje tegen Polen voor kwalificatie van het Europese Kampioenschap. Vooraf waren er grote problemen (Jan van Beveren en Willy van de Kuylen) welke grotendeels waren ontstaan tijdens de uitwedstrijd in september te Polen en escaleerden in aanloop naar de return in het Olympisch Stadion. Onder leest u wat er zich heeft afgespeeld en een terugblik uit het ED van 2007, Nederland won overigens wel met 3-0..... Twee keer Oranje met matige resultaten. Ijsland uit in 1982 en tegen JoegoSlavië in 1971.....We gaan precies 44 jaar terug naar 25 april 1976: 

Het Nederlands elftal speelt, in een tweeluik voor plaatsing van het Europees kampioenschap, de eerste wedstrijd thuis tegen onze zuiderburen, België. Locatie is de Rotterdamse Kuip daar waar Oranje vaak zijn beste resultaten weet te behalen. Het is de 29e verjaardag van Johan Cruijff maar het is Rob Rensenbrink die deze middag de grote uitblinker was met drie doelpunten. Beide toppers zijn ons helaas al ontvallen.Jong Oranje heeft in mei 1972 een talentvolle lichting. In een tweeluik met Bulgarije moeten ze plaatsing afdwingen voor de halve finales van het EK onder de 23.
Een fraai 2-2 gelijkspel in de uitwedstrijd was het resultaat......Polen-Nederland, wedstrijd voor plaatsing WK 1970. Helaas werd deze wedstrijd met 2-1 verloren. Gespeeld op 7 september 1969.