Nederlands elftal....NEDERLANDS ELFTAL....


De herinnering aan het Nederlands elftal dateert van de zestiger jaren. Met de oren aan de radio luisteren naar de verslaggevers die het allemaal net iets spannender maakten dan dat het in werkelijkeid was. Wim Hoogendoorn (foto rechts), Theo Koomen, Dick van Rijn, Jaap Bax en vele anderen. De wedstrijd op 5 april 1967 tegen Oost Duitsland was legendarisch. Nederland stond 2 keer voor maar verloor helaas met 4-3. 

De veel te vroeg overleden GVAV keeper Tonnie van Leeuwen verdedigde het Nederlandse doel. Met 0-2 en 2-3 leek het lange tijd de goede kant op te gaan maar helaas wist de DDR aanvaller Henning  Frenzel 3 keer het net te vinden. Piet Keizer 2 keer en Jan Mulder, toen nog spelend voor het Belgische Anderlecht scoorde 1 keer voor Oranje.

Onder ziet u de posters van het Nederlands elftal tot de tachtiger jaren welke in mijn bezit zijn. Verder zullen er op de diversen pagina spelers onder de loep worden genomen welke in de mooiste tijd van het voetbal de harten van de supporters sneller deed laten kloppen.

KLIK OP ONDERSTAANDE FOTO'S VOOR VERGROTING :