Ode aan deel I.....

Op deze pagina zetten we één of meer spelers of een ander persoon uit de voetballerij centraal d.m.v. een gemaakt interview/reportage waarbij we een groot aantal extra foto's plaatsen.
Ook elftallen kunnen in deze rubriek worden geplaatst.

Bij deze nieuwe rubriek willen we extra aandacht schenken aan een speler/trainer of andere personen uit de voetballerij die dat zeker verdient.
We kijken niet naar de grootte van de club maar naar de verdienste voor zijn club cq elftal.....

Klik op de foto voor een vergroting.....

Alle artikelen zijn het mooist te bekijken met een tablet of I-pad.....


ODE AAN WILLY VAN DER KUYLEN: de doelpuntenmachine van PSV speelde van 1964 tot 1981 voor zijn club. Mister PSV vertrok in 1981  nog voor een jaar naar MVV, had hij eigenlijk niet moeten doen na die prachtige carriere in Eindhoven. 308 doelpunten scoorde hij voor PSV in competitieverband. Hij speelde maar 22 interlands dit kwam mede door een conflict wat zijn teamgenoot Jan van Beveren had in 1975 met Johan Cruijff. Hij was solidair en verliet Oranje. Met PSV won hij de UEFA cup in 1978, werd drie keer kampioen en won 2x de beker.....ODE AAN KICK VAN DER VALL 75 JAAR: Op 3 maart 1946 werd Kick van der Vall geboren in Rotterdam. Als voetballertje begonnen bij HOV in Crooswijk. Op 9 januari 1960 begon zijn imposante carriere bij Feijenoord waar hij tot 35 duels in Feijenoord 1 kwam. Maar bekend werd hij bij FC Twente waar hij heel veel mooie jaren heeft gekend. Kick van der Vall de geweldige middenvelder met rugnummer 21 speelde maar liefst 11 seizoenen bij Twente met een onderbreking van 1 seizoen DWS. Hij sloot zijn carriere af met 2 seizoenen Vitesse. Tot aan de dag van vandaag is deze populaire oud speler nog steeds werkzaam voor zijn FC Twente, Gefeliciteerd namens Mijn Voetbalnostalgie ......ODE AAN scheidsrechter Lau van Ravens. De man met de fluit moet dit jaar (juni 1971) vanwege de leeftijdsgrens eigenlijk stoppen, kreeg vorgig seizoen al een keer dispensatie en hoopte dat ook voor komend seizoen nog een keer te krijgen, en dat kreeg hij waarna hij definitief afscheid nam tijdens de (afscheids)wedstrijd van Coen Moulijn juni 1972.....