Speler/trainer in beeld.....

Op deze pagina zetten we spelers in de picture. Talenten voor de toekomst van destijds. Maar ook gearriveerde spelers en trainers komen aan bod. Het is een poster met een geschreven tekst erbij.  


Klik op de foto voor een vergroting.....

Artikelen zijn het mooiste te bekijken via een Tablet of I-pad.....

NEC speler Frans Thijssen speelt in het nieuwe seizoen 1973-1974 voor FC Twente.Oud PSV verdediger Peter Kemper is op 77 jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van hartfalen. 

De Hagenaar van geboorte speelde 14 jaar bij PSV en was een technisch begaafde verdediger. Hij speelde 3 interlands voor het Nederlands elftal en werd met PSV twee keer landskampioen. 

Na zijn actieve periode bleef Kemper aan PSV verbonden.Augustus 1975 speelden Club Brugge en Ajax voor Nico Rijnders. Deze ex international moest in 1974 stoppen met voetbal en alle andere voetbalactiviteiten vanwege ernstige hartklachten. November 1972 zakte hij tijdens een thuiswedstrijd van Brugge tegen Club Luik op het veld in elkaar. Rijnders was klinisch dood. Toch kwam hij er doorheen met dank aan het reanimeren van de Brugge Clubarts  Michel D'Hooghe. Op 16 maart 1976 overleed de 28 jarige Rijnders toch aan de gevolgen van hartfalen.