VOETBALNIEUWS HENGELO.....

 

Op deze pagina vindt u nieuws over de voetbalclubs uit Hengelo Overijssel. Deze speciale pagina heb ik gemaakt omdat het toch de plaats is waar ik geboren en getogen ben. De nieuwtjes zijn ook van de 60-70 en 80er jaren. 

De gemeente Hengelo kent met Tubantia, Hengelo, Juliana'32, ATC'65, BWO, Barbaros, Wilhelminachool en Achilles'12 maar liefst 8 verenigingen. De nieuwtjes zullen variëren van oude wedstrijdenverslagen tot nieuwsberichten  over de verenigingen zelf uit die goede ouwe tijd. 
Elke club heeft zo zijn eigen historie.

mijnvoetbalnostalgie@kpnmail.nl 


Begin 70er jaren begon Achilles'12 aan een geweldige opmars door 2 kampioenschappen achter elkaar te behalen. In het seizoen 70-71 en 71-72 pakte de ploeg van sportpark 't Wilbert de titel en promoveerde zodoende naar de 1e klasse. De beladen derby tegen Hengelo was geboren.....In het seizoen 69-70 stonden Hengelo en Quick'20 gezamelijk bovenaan in de 1e klasse D. In de zesde speelronde troffen ze elkaar op sportpark de Waarbeek. Helaas ging de wedstrijd voor de Hengeloërs verloren. Toch wilde Ton van Dalen, die voor het landelijke voetbalblad GOAl,  na de wedstrijd even polshoogte nemen en beide clubs eens  vragen waar hun ambitie dit seizoen ligt. Zondag 22 maart, seizoen 69-70 moest HVV Hengelo op bezoek bij het Apeldoornse Victoria Boys. 

Om aansluiting te houden met koploper Quick'20 moesten de Hengeloërs deze wedstrijd wel winnend afsluiten.

Klik op het knipsel voor vergroting.....

De gemeente Hengelo zit met stadion Veldwijk in de maag. Het stadion dat in 1949 gebouwd werd kost de gemeente Hengelo veel geld. Tubantia spelend in de derde klasse amateurs is nog steeds de bespeler. Aan het woord is wethouder van Aken:Hoe staan de Hengelose clubs er voor in aanloop naar het seizoen 1976-1977. Voor de start van de competitie wordt er altijd een amateurvoetbalbijlage uitgebracht door de plaatselijke courant. De artikelen zijn willekeurig geplaatst;HVV Hengelo tegen Quick'20, seizoen 65-66. Het laatste jaar van Theo Pahlplatz bij Quick'20. Na dit seizoen zal hij voor 5 seizoenen tekenen bij FC Twente. Pahlplatz is een ware plaag voor de Hengelo verdedigers. De ruim 700 toeschouwers zien de HVV met 2-4 verliezen.Juli 1972, Ajax de Europees en wereldkampioen komt naar Hengelo. Decor is het grote Veldwijkstadion. De Amsterdammers, met alle grote sterren, wonnen deze wedstrijd met 7-1. Helaas is de kwaliteit van de tekst en foto's van matige kwaliteit.

Op 10 mei 1964 was het groot feest bij HVV Hengelo. Het eerste elftal werd kampioen van de 2e klasse oost. Het jaar ervoor waren de blauwhemden gedegradeerd. 

Ook bij het Oldenzaalse Quick'20 kon de vlag uit. Zij werden kampioen van de 1e klasse. Ze mocht spelen om het landskampioenschap....... Tubantia speelde op 21 augustus 1966 tegen Fortuna Vlaardingen, uitslag 0-3.